Tävlingsidrott

KRIK vill finnas till hands som stöd och resurs för svensk idrottsrörelse, dig som tävlingsidrottar och församlingar. Scrolla på denna sida för att läsa om elitnätverket, hitta tips för dig som tävlingsidrottar, få idéer för församlingen samt hitta alla resurser som finns att ta del av.


Tveka inte att höra av dig till oss med funderingar!

SPORT CHAPLAIN

Mattias Ottestig, Generalsekreterare 

mattias.ottestig@krik.se,
070-272 74 49

ELITNÄTVERKET

Tillsammans med Sport for Life har KRIK ett aktivt nätverk för kristna elitidrottare* och tränare på elitnivå. Där läggs bibelord och andakter ut i en facebookgrupp och det erbjuds regelbundna digitala bibelgrupper med en stund av gemenskap, bibelläsning och bön tillsammans.


Är du elitidrottare* och är intresserad av att vara med i nätverket, eller känner till någon elitidrottare som du tror skulle vilja vara med? Tveka inte att höra av dig till Mattias Ottestig för mer information parallellt med att du också skriver lite om dig själv/personen.


I nästa stycke samt längst ned på denna sida hittar du våra tips och resurser till tävlingsidrottare. 


*Elitidrottare enligt RF:s försök till definition:

När vi pratar om elitidrott är det att tillhöra någon av de två högsta divisionerna i lagidrotter eller att tävla på SM-nivå i individuell idrott. Utöver det talar vi ibland om elitförberedande idrott från gymnasieålder och uppåt. Då handlar det om de som går på RIG/NIU eller deltar i föreningsverksamhet på motsvarande nivå.

TIPS FÖR TÄVLINGSIDROTTARE

Det är fantastiskt att vara kristen och idrottare (oavsett nivå) men heller inte alltid så lätt. Idrotten tar mycket tid och fokus och det är lätt hänt att man får svårare att hinna med regelbundna gudstjänster, samlingar och kristna sammanhang. Här samlar vi både tips och resurser till hjälp för dig som tävlingsidrottar:


1. Bibelläsning och bön. Låt Bibeln få bli en naturlig följeslagare i väskan vid träning och match. Finns det fler kristna i klubben/laget - läs tillsammans! Annars hitta stunder för egen läsning, både i anslutning till idrotten och under övrig tid. Vi idrottare är bra på rutiner - hitta stabila rutiner även för Bibel och bön!


2. Kristen gemenskap. Se till att ha en församlingsgemenskap som du kan få stöd ifrån. Prioritera den så ofta du har tid och möjlighet, även om det är mycket idrott i din kalender! Se också på hemsidan vad KRIK har att erbjuda i form av läger och lokala grupper.


3. Undervisning. Det finns många digitala och lättillgängliga möjligheter att ta del av undervisning på en tid som passar dig - poddar, inspelade gudstjänster, kristen musik. Nyttja den möjligheten!


4. Mentorskap och kontakt. Äldre förebilder och mentorer är en fantastisk tillgång! Tveka inte att ta kontakt med oss på KRIK-kontoret för att få personligt stöd och hjälp att hitta bra personer att samtala med. Antingen har vi någon som finns inom KRIK som kan vara till hjälp, eller så känner vi någon annan passande person som vi kan guida vidare till.

5.  Resurser. Ta del av och använd de resurser som du hittar längre ned på denna sida!

FÖRSAMLINGAR & ANSTÄLLDA I FÖRSAMLING

RESURSER

Intervjuer

Intervjuer och samtal, bland annat från vår filmserie KRIK Talk och profilintervjuer i KRIK-Nytt.

Klicka här

Läs och lyssna

KRIKs egen andaktsbok ''Målet i sikte'', Sportbibeln samt andra tips på läsning och lyssning!

Klicka här

Bibelstudie

Bibelstudier särskilt passande för grupper med idrottare.

Klicka här

Dela din tro

Ta del av inspiration kring att dela din tro.

Klicka här