Anordna ett event

DET ÄR HÄFTIGT MED EVENT!

De vanliga KRIK-samlingarna är fantastiska men att anordna stora events kan vara riktigt häftigt! Tänk att få vara många ungdomar och tillsammans bara göra det roligaste som finns en hel dag!? Spela till exempel beachvolley, fotboll, innebandy, spikeball eller dodgeball i god gemenskap. Det kan ju inte bli annat än succé! Visionera och dröm stort och tveka inte att höra av er till KRIK-kontoret om ni behöver hjälp med er eventplanering.

DET GER MYCKET TILLBAKA

Att planera in ett eller två events per år är väldigt bra. Det gör att man har något stort att se fram emot och att man får jobba tillsammans som grupp för ett gemensamt mål. Man kan också nå helt nya målgrupper med eventen genom att göra reklam på skolor och i andra ungdomsforum. Om vi tar turneringar som exempel så brukar det vara väldigt populärt, även om man aldrig brukar komma till KRIK eller kyrkan annars. Låt säga att man är cirka 20 personer på en vanlig KRIK-samling, då är det ingen omöjlighet att bli mellan 50-100 personer på ett event om man satsar lite. I KRIK har vi anordnat massor av turneringar de senaste åren och de flesta har blivit väldigt lyckade.

FUNDERA PÅ:

Vad skulle ni vilja göra i er KRIK-grupp?

INSPIRATION 

KRIK Borås - innebandyturnering i "lusse-tid"

KRIK Göteborg 20+ - Kapellkväll med KRIK

TA HJÄLP AV KRIK-KONTORET

Låt säga att man vill anordna ett event men man vet inte var man ska börja eller hur man ska gå tillväga.

Frågorna kan kännas stora och tuffa att ta tag i. Men då har ni KRIK-kontoret till hjälp! Tveka inte på att höra av er och berätta vad ni skulle vilja göra och vad ni funderar på så kommer vi tillsammans fram till bra lösningar. Vi kan hjälpa till med att lösa alla ovanstående problem och mycket mer. Räkna med oss som en resurs och ett stöd i era satsningar. Vi vill hjälpa er att lyckas!

CHECKLISTA INFÖR EVENTS

Använd gärna denna checklista som hjälp i er planering. Tips är att skriva ut den och gå igenom punkterna tillsammans på ert första planeringsmöte. 

SÄTT IHOP EN LEDNINGSGRUPP

Ett gäng på 2-8 peppade personer som planerar och ansvarar för utförandet. Börja gärna med att be för arrangemanget. En nyckel till ett lyckat event är att engagera mycket folk och delegera uppgifter till de som vill hjälpa till så att det inte bara blir några få personer som gör allt. 

Bra att diskutera:

DELEGERA ANSVAR

Om ni som ledningsgrupp klarar att multiplicera er själva genom att få med andra på de idéer som ni har kommit fram till så har ni vunnit mycket! Att sprida ut ansvar på många olika personer är en nyckel för att eventet ska bli  bästa tänkbara. Ju fler personer som får ansvar desto fler personer får också ett ägarskap över själva arrangemanget. Om man lyckas inspirera medarrangörerna att göra sina uppgifter så bra som möjligt kommer helheten bli lyckad. För ett litet event behöver man inte delegera alla uppgifter, men ju större man siktar på, desto fler människor är det bra att ha involverade. Om man inte delegerar riskerar eventet att bli  för beroende av en eller ett par drivande personer och vad händer om de blir sjuka eller från ett år till ett annat flyttar och inte kan vara med längre? En annan anledning är att det är så mycket roligare att göra det tillsammans och att lyckas med ett gemensamt projekt. Det stärker hela KRIK-gruppen!

BOKA HALL/PLAN/ARENA/OMRÅDE/KYRKA

Bra att diskutera:

MARKNADSFÖRING

“Syns man inte så finns man inte.” Detta stämmer bra när det gäller events. Vi tror att man måste synas så mycket som det bara är möjligt och på många olika sätt för att folk ska få upp ögonen för det och förstå att det kommer bli häftigt. En affisch kan räcka en bit på vägen, men om man också får inbjudan på Facebook, har vänner som pratar om det och får en flyer i sin hand eller i sitt skåp i skolan har man fattat att detta är värt att anmäla sig till. 

Bra att diskutera:

ANMÄLAN

Lag- eller personanmälan kan göras via formulär på krik.se. Snacka med KRIK-kontoret när ni bestämt vilken information ni vill ha så läggs det upp.

Bra att diskutera:

PRAKTISKA DETALJER

Att anordna event innebär alltid många praktiska detaljer som behöver löses. En del  är svåra att komma på när man sitter och planerar. Här är några saker som kan hjälpa er att komma ihåg lite extra.

Bra att diskutera:

EKONOMI

Att arrangera events innebär alltid kostnader. Hallbokning, utrustning och annat som behöver köpas in behöver täckas på något sätt. Förslag på anmälningsavgift kan vara ca 80-100 kr/spelare och att det är 20-50 kr dyrare för de som inte vill vara medlemmar. Det är viktigt att eventet går runt ekonomiskt. Går man plus kan pengarna användas till kommande satsningar. Vi vill också att ALLA får chansen att bli KRIK-medlemmar. Det är ju gratis medlemskap så då kan man ta ut en högre avgift för de som inte är eller blir medlemmar. 

Bra att diskutera:

Vilka kringaktiviteter vill vi erbjuda som skulle kunna dra i pengar, t.ex. café eller tävlingar? Här finns många olika saker man kan hitta på, dela stora och små idéer med varandra i ledningsgruppen. 

SPONSRING

Var frimodiga och fråga de företag som ni själva kan ta kontakt med i er stad. Det är oftast lättare för företag att sponsra med produkter/varor än med pengar.

Bra att diskutera:

DAGS FÖR EVENT!

När dagen är kommen och det är dags för eventet snurrar många saker i huvudet. Ett tips är att alltid ha ett anteckningsblock med sig och skriva ner de saker som behöver fixas och sedan bocka av när de är gjorda. På det viset glöms så lite som möjligt bort. 

Bra att diskutera:

EFTER EVENTET

Ta hjälp av deltagare och publik till städning och nerpackning. Skriv ihop ett kort reportage till krik.se och skicka in bilder. Lägg gärna upp på KRIK-gruppen Facebook-sida och/eller Instagram också. Det kan också vara bra att skicka ett tackmejl till lagen som var med och skriv uppmuntrande inför nästa turnering. Ett bra tips är att också planera in ett avslutande möte med planeringsgruppen. Fira det som blev bra och utvärdera tillsammans!