BANKKONTO & SWISH

EGET BANKKONTO

Med ett eget bankkonto kan man enkelt ha koll på KRIK-gruppens ekonomi, ta emot bidrag samt betala räkningar. KRIK erbjuder alla KRIK-grupper att få ett Swedbank-konto med inloggning via Mobilt BankID eller via bankdosa.

SÅHÄR GÖR NI:

  1. Utse en av er i ledningsgruppen till ekonomiansvarig (detta görs i samband med uppstarten av er KRIK-grupp), eller på ett årsmöte eller styrelsemöte.

  2. Om denna person är Swedbank-kund sedan tidigare behöver ni bara skicka personnumret till en av de gruppansvariga för att göra er behöriga till bankkontot. Om personen inte är kund hos Swedbank sedan innan behövs även en bild på personens ID.

SWISH

Swish är en ovärderlig hjälp för att kunna ta betalt vid event, få in avgifter och allmänt samla in pengar till KRIK-gruppen och stärka ekonomin. Kontakta gruppansvariga så fixar vi ett Swish-nummer kopplat till ert konto.

VANLIGA FRÅGOR

Hur loggar jag in?

När du blivit inlagd som behörig till bankkontot loggar du in via Swedbanks Internetbank. Använd ditt personnummer och Mobilt Bank ID.

Hur lägger jag till en ny mottagare?

Loggar man in med Mobilt BankID saknas behörigheten att lägga upp ny mottagare, därför behöver du ansöka om utökad behörighet vilket du gör enkelt via Swedbanks hemsida under Hantera tjänster --> Hantera Mobilt Bank ID --> Utökad användning --> Läs mer och aktivera.

Jag är privatkund i en annan bank. Hur lägger jag till en ny mottagare?

Om du är privatkund i en annan bank än Swedbank behöver du gå in på Swedbank och få en säkerhetsdosa för att kunna lägga till nya mottagare vid betalning.

Kan vi få bidraget överfört till församlingens bankkonto?

Om man väljer att inte öppna ett eget konto kan man få bidraget utbetalat till ett församlingskonto. I uppstartsprocessen kommer man tillsammans med KRIK-kontoret överens om vad som blir bäst för just er.

Måste vi spara kvittona?

Ja, se till att ha koll på och spara alla kvitton, förslagsvis i en pärm.