Skattjakt

Här kommer instruktioner för en superrolig poängjakt. Läs igenom hur det går till och vad som krävs av er som ledare. Ni kan anpassa det och sätta er egen prägel på det, genom att variera skattlistan. Ni väljer själva om ni gör det som ett facebookevenemang likt instruktionerna nedan, eller om ni löser det på något annat sätt. Om ni vill använda skattlistan nedan får ni spara ned bilderna.


Instruktion till deltagarna: Samla ihop kompisgänget, hela familjen eller dra med KRIK-gruppen ut på jakt. Reglerna är enkla: under en timme ska ni samla så många skatter ni bara kan. När tiden är slut utses ett vinnande lag som, förutom ära och hyllningar, får ett riktigt festligt pris.


SÅ HÄR FUNKAR DET:

En person anmäler hela laget genom att skicka en gruppbild på laget och ett lagnamn till KRIKs facebook-sida, som ett vanligt messengermeddelande. Anmälan ska vara inne senast kl 12.55 samma dag. Som mest får man vara 7 personer i ett lag. 

Kl 13.00 lägger lekledarna ut “skattlistan”, ett långt dokument fyllt av skatter, här i Facebookevenemanget. Skatterna är inte nödvändigtvis FÖREMÅL som ska hittas, utan kan också vara UTMANINGAR som ska genomföras. Utefter svårighetsgrad är skatterna poängsatta. Det handlar alltså inte bara om att samla flesta skatter, utan att få ihop så många poäng som möjligt. Ni väljer själva taktik. 

Att ta sig fram kring sina jaktmarker med hjälp av fordon är förbjudet. Att gå, springa eller cykla är det som gäller. 


HUR FÅR MAN POÄNG?

Vi litar såklart på att ni inte fuskar, men för att vara på den säkra sidan behöver lagrepresentanterna (OBS! Samma person som anmälde laget) allt eftersom skicka in bevis på varje skatt till KRIK på messenger samt skriva vilken siffra skatten har. Detta ska alltså skickas i SAMMA CHAT och från samma person som anmälan kom in från, för att lekledarna ska kunna hålla koll. Det står vid varje skatt hur den ska redovisas och vilken siffra den har. OBS! MINST EN i laget behöver finnas med på bilden eller i videoklippet för att beviset ska vara giltigt. Lekledarna håller poängställningen.

Under jakten kommer lekledarna skicka ut uppdateringar på hur skattjakten går, kanske något tips eller ett roligt skämt. Det kan också dyka upp BONUS-SKATTER, så se till att hänga med här i evenemanget och på KRIKs Instagram och Facebook.

Ni som tävlar får såklart gärna lägga ut era bilder/videos på era sociala medier! Kom bara ihåg att tagga @kriksverige i inläggen. 

Vill ni inte att KRIK delar era bilder/videos kan ni skriva det till lekledarna i samband med anmälan.

Hoppas ni antar utmaningen att vara med på denna fartfyllda skattjakt!