VITTNESBÖRD

Vad har Jesus betytt för dig?

Gud gör fantastiska saker i våra liv, dagligen. Här har vi samlat några vittnesbörd från olika personer där idrott har varit en viktig del i att få lära känna Jesus. Hör gärna av dig till oss om du vill dela med dig av något som Jesus har gjort i ditt liv. Vi älskar att höra om allt som Gud gör.

Jens Sjöström

Jens var 20 år gammal, elitsatsande fotbollsspelare i Umeå FC och levde ett bra liv med flickvän, familj och fint boende. När en arbetskamrat till honom berättar att han ska predika på söndagen så händer något speciellt, plötsligt upplever Jens en nyfikenhet för tron och dom stora frågorna i livet...

För mig är det naturligt att dela med mig av det som är betydande samtidigt som det är viktigt för mig att jag är just naturlig och ärlig när jag pratar om vilken betydelse Gud har på mitt liv. Jag tror på att bygga ärliga relationer, det saknar samhället mycket idag. Genuin omtanke och bara vara dig själv är det bästa tipset. Inom idrotten kommer man nära varandra om man är öppen för det. Det är lika viktigt att vara ärlig med att ingen människa är perfekt som det är att konstatera att Jesus är för alla, om det är sant. Jag gillar att ha utgångspunkten från när jag inte var troende. Vara öppen för nyfikenhet, kritik och fördomar, det ska uppmuntra oss till att visa på sanningen, inte slå ned oss för att du möts av en missvisande tanke.


Tänk att få öppna dörren till någon som får möta världens bästa vän på andra sidan. Nog skulle vi vilja rekommendera det. Du har ditt liv och ditt hjärta som referenspunkt och några miljarder människor till. Det viktigaste för mig är att lägga tonen på att det är levande, finns kraft och utmana enkelt mot om det är sant; vad betyder det då för dig? Jag har många ggr visat vem jag är som människa och fotbollsspelare, samtidigt som jag kompletterar med vad Gud gjort och gör i mitt liv. Inget utesluter det andra. Livet med Gud gör allt bättre men absolut inte en dans på rosor för det. Ibland gör jag det synligt genom mitt kors runt halsen, min tatuering, bibeln i omklädningsrummet eller bön innan match.


Det är dock före som relationen byggs och efter som en öppen dialog förs, vilken jag ser som prio.


-Jens SjöströmMajoriteten av de som kommer på våra samlingar är människor som inte är kristna. Det kan vara lite macho stämning, så andaktsboken har känts väldigt bra att använda där det står om saker som kanske inte alltid är så lätta att prata om.


Efter några veckor in i andaktsboken började saker komma igång och det var flera människor som bad och tog upp böneämnen för första gången. Det kanske inte låter som så mycket men jag tyckte det var en stor grej. Det var särskilt mäktigt i den miljö som ibland kan framträda på basketen.


Oscar Hultmar, ledare och deltagare i KRIK Uppsala 20+, Basket


KRIK. Basecamp 2019 var mitt första KRIK läger och omedelbart visste jag att det var ett svar till en bön för en sådan grupp efter jag flyttade till Sverige och att jag ville engagera mig i KRIK.


KRIK har blivit en viktig del av mitt liv. Det har blivit en plats att dela min forskning och kunskap om fysisk aktivitet med andra troende, medan KRIK-aktiviteter är en plats att träffa och uppmuntra varandra och dela tron i ett tryggt sammanhang. För mig är KRIK en fantastisk plattform för att främja välbefinnande för hjärta, hjärna och själ!


/Emerald Heiland, ledare och deltagare i KRIK Stockholm Klättring


När jag kom i kontakt med KRIK kändes det som att jag kom HEM. Det var en gemenskap som omfamnade mig som en kram. Det var något nytt att få sporta och idrotta på roligt och lekfullt sätt jämfört med de gamla fotbollsträningarna. Sen det bästa av allt med KRIK var att få en kristen gemenskap

Har alltid varit en lägermänniska och är väldigt tacksam över alla KRIK-läger, där jag har lärt känna KRIKare i hela Sverige Gick KRIK linjen i Åre 2016/2017 och sedan dess har KRIK haft en speciell plats i mitt hjärta. Nu leder jag även KRIK Luleå 20+ med en längtan att få visa fler studenter allt det underbara som jag har fått uppleva genom KRIK.

KRIK är bäst!!!

/ Hanna Lundgren, ledare och deltagare i KRIK Luleå 20+