ATT TÄNKA PÅ

KRIK-GRUPP = EGEN FÖRENING

När ni startade KRIK-gruppen via formuläret på hemsidan blev ni en egen förening. Ni hade då ett första årsmöte, satte ihop en ledningsgrupp (styrelse), antog stadgar och har bestämt er för vilken typ av verksamhet ni vill bedriva.

STADGAR

Som KRIK-grupp har ni, utifrån stadgarna, frihet att göra vad ni vill. Stadgarna kan man säga är ramen och grunden för vad KRIK-gruppen är. Ni har fått stadgarna mailade till er efter att ni hade uppstartsmötet.

ATT GÖRA VARJE ÅR

Varje år måste KRIK-gruppen ha ett årsmöte och lämna in verksamhetsredovisning, allra helst mellan januari-mars. Resten av året och all tid däremellan får man fylla med roliga, meningsfulla och spännande aktiviteter!

MEDLEMMAR KOPPLADE TILL ER KRIK-grupp

KRIK är en medlemsorganisation och får statliga bidrag för att bedriva den verksamhet som vi gör genom demokratiskt uppbyggda KRIK-grupper. Vem som helst som har ett svenskt personnummer kan bli medlem i KRIK!

Som KRIK-grupp har ni X antal medlemmar anslutna till er. KRIK har ett centralt medlemsregister där alla medlemmar själva väljer vilken lokalavdelning man vill tillhöra när man blir medlem. Om man inte gör det så blir man kopplad till den KRIK-grupp som ligger närmast där man bor.

Vi vill att alla KRIK-grupper aktivt jobbar för att få in nya medlemmar kontinuerligt. Det gör man enklast genom att ha med sig fysiska lappar på samlingarna och får folk att skriva upp sig som medlemmar. Självklart går det också bra att få in nya medlemmar digitalt genom att gå in på länken BLI MEDLEM. Det är även där ni som ledare fyller i de uppgifter som ni får in på de ifyllda medlemslapparna. Har ni väldigt många lappar och inte orkar med det jobbet själva så är det bara att posta lapparna i ett brev till KRIK-kontoret så löser vi det. Saknar ni medlemslappar? Mejla sahra.gillberg@krik.se så skickar vi ut lappar till er omgående!

Se hela tiden till att värva nya medlemmar, så att KRIK och er lokalavdelning växer! Ha alltid med er medlemslappar och pennor till samlingarna. Det är ju gratis att vara medlem om man är under 26 år så det borde ju alla vara, eller hur?!

Varför medlem?

  1. Som medlem är du är viktig pusselbit i en stor kristen ungdomsorganisation, där vi tillsammans får vara med och bygga Guds rike, leda och inspirera ungdomar till att följa Jesus.

  2. Du får rabatt på alla KRIK-läger som arrangeras samt vår medlemstidning “KRIK-nytt” en gång per år.

  3. Tack vare ditt medlemskap skapar du möjligheter för KRIK att utveckla sina KRIK-grupper och läger, viktiga kristna sammanhang där Jesus är i centrum!

IDEEL FÖRENING

Vill du veta mer om vad det innebär att driva en ideell förening? Här hittar du bra information och tips: forening.se

En bra film om föreningskunskap hittar du här.