Komma igång


LET'S GO!

Vad kul att just ni vill starta en KRIK-grupp. Ni blir en av många grupper i Sverige som på något sätt vill kombinera kristen tro och idrott. Tillsammans möts närmare 2 000 ungdomar varje vecka i KRIK i många olika aktiveteter, med Jesus i centum.

Genom KRIK får ni möjlighet och stöd att förverkliga era drömmar. Tveka inte att höra ev er till oss på KRIK-kontoret om ni har några frågor eller funderingar!

SAMLA LEDNINGSGRUPPEN

Ett bra tips är att ha en samling med ledningsgruppen där ni kan prata om vad ni vill göra i er KRIK-grupp. Våga visionera och drömma stort tillsammans!

FRÅGOR ATT UTGÅ IFRÅN:

 • Vilka aktiviteter vill vi satsa på?

 • Vilken målgrupp vill vi samla?

 • Vad vill vi lägga pengar på och hur kan vi få in mer pengar till kassan?

 • Hur ska andra få reda på att vår KRIK-grupp finns och att man är välkommen på våra samlingar?

 • Vilken/vilka sociala medier ska ni använda?

 • Hur kan vi få alla att trivas och hur kan alla få känna att KRIK-samlingarna är något speciellt att komma på?

 • Vem gör vad inom ledningsgruppen? Det kan vara bra att dela upp olika ansvarsområden eller turas om med uppgifterna.

BIDRAG & MATERIAL TILL GRUPPEN

I uppstartsskedet får man ett startkit innehållande västar, ledarhandbok, andaktsbok, affischer, flagga mm. Som KRIK-grupp får ni ett gratis bankkonto med Swish-möjlighet och ett årligt ekonomiskt bidrag på 3000 kr.

TIPS NÄR NI STARTAR UPP:

 • Om det är möjligt så gör en stor hype av de första samlingarna! Det ger möjlighet för många att komma och få en positiv upplevelse av KRIK direkt från första början. Ett bra exempel på detta är KRIK i Marks kommun som inför sin första samling hade lagt till 140 personer i sin Facebook-grupp och peppade järnet där. Det gjorde att det kom 63 personer på första samlingen!

 • Men det kan vara precis lika bra att börja väldigt smått så att verksamheten får öka successivt och informationen om KRIK sprida sig sakta men säkert. Ni ska inte känna någon press i att KRIK-samlingar alltid måste vara storslagna och häftiga.

 • Se till att ha bollar och utrustning för de aktiviteter ni vill köra så att det blir bra kvalité på samlingarna.

 • När ni har första samlingen så presentera vad KRIK är och vad ni som ledningsgrupp vill göra i gruppen framöver. Be deltagarna vara med och forma gruppen och komma med förslag på vad ni kan hitta på framöver! Utgå från handboken som ni fått för att berätta mer om vad KRIK är.


 • Ha gärna på er KRIK-tröjor direkt från första samlingen. Det är ett enkelt sätt att förmedla att det är en KRIK-samling och inte bara ett vanligt idrottspass utan någon specifik avsändare.

 • Satsa på glädje och att ha kul! Det viktigaste med de första samlingarna är inte att det blir så bra aktiviteter som möjligt utan att ni har kul tillsammans och att alla känner sig inkluderade i samlingen.

 • Inkludera andakten och låt Jesus vara i centrum. Presentera att det är så man brukar göra på KRIK-samlingarna - för vi delar inte bara glädjen i idrotten utan även tron tillsammans. Det finns många bra andakter att använda sig av i KRIK:s andaktsbok: Målet i sikte.

Allt det ovannämnda kan vara bra tips och frågor att ta till sig i uppstarten. Vi hoppas att ni är taggade och känner glädje inför de kommande satsningarna. Om ni har fler frågor så tveka inte att höra av er.

TA HJÄLP AV OSS

Vi vill gärna ha aktiv kontakt med alla KRIK-grupper. Ibland ringer vi upp och stämmer av läget, men däremellan är man alltid välkommen att höra av sig antingen via mejl, telefon, sms eller Facebook. Vi kan hjälpa er om det är problem som behöver lösas och/eller stötta er om det går trögt i gruppen. Kanske behöver ni en affisch till ett evenemang, tips och idéer på hur man kan utveckla gruppen eller hur man når nya målgrupper? Det är alltid roligt när ni hör av er till oss. Vi har genom åren samlat på oss mycket erfarenhet och vill gärna dela den med er. Era drömmar och er längtan med KRIK ser vi som vårt jobb att vara med och förverkliga.

Kontakta oss gärna