Zoom

"Inte en enda sparv, hur lite den än är värd, är glömd av Gud. Och på er är till och med hårstråna räknade. Oroa er alltså inte! Ni är mer värda för Gud än alla sparvar tillsammans." (Luk 12:6-7, Nya Levande Bibeln)

Alltså, hur märkligt blev inte 2020? Året hinner bara börja så får vi höra talas om ett märkligt virus från Kina som kort senare drar in över hela världen - helt ostoppbart! Det har påverkat oss alla och hela samhället något enormt.

För många runt om i hela världen har det inneburit att man har behövt plugga eller jobba mycket hemifrån. Många konferenser och läger har fått ställas in och man har istället behövt köra sina möten via videolänk. Ett program som många använder heter Zoom och där kan man mötas väldigt många tillsammans i ett samtal. I varje ruta står personens namn och när man pratar så markeras rutan så att man inte ska missa det.

För Gud är Zoom inget nytt, det har han använt sedan skapelsens början. Gud är alltid online och hans videoprogram är helt överlägset alla andra program som vi känner till. Programmet är helt gratis och kan ändå rymma oändligt antal deltagare. Gud zoomar in och ser var och en av oss hur tydligt som helst. Han kan våra namn och känner till allt som händer i våra liv. Om vi lämnar samtalet så finns han alltid kvar och väntar på att vi ska koppla upp oss igen. När vi pratar så lyssnar han. Dygnet runt!

Fråga: När brukar du be till Gud? Kan det kännas jobbigt att veta att Gud alltid ser oss? Hur kan vi tänka för att det inte ska kännas så?

Bön: Gud, tack för att du känner mig bättre än någon annan. Tack för att du alltid är uppkopplad och att jag kan få vända mig till dig i bön när som helst. Amen.

Mattias Ottestig, generalsekreterare KRIK