Uppkopplad

Herren är nära alla som ropar, alla som av hjärtat ropar till honom. (Ps 145:18)

Jag har hört berättas att långsam internetuppkoppling hör till de saker som kan skapa mest stress hos oss människor idag. Kanske gäller det ännu mer i de märkliga tider som vi upplever nu, där vi har blivit extra beroende av bra hastighet på uppkopplingen på grund av alla videomöten vi deltar i. Du känner säkert igen frustrationen som uppstår när ljudet eller bilden inte riktigt hänger med och man har svårt att uppfatta vad de andra säger. Men ganska ofta kan det faktiskt vara så att det är min egen dator som är problemet, där jag har allt för många processer igång samtidigt. En omstart av webbläsaren eller nedstängning av ett par parallellt öppna program kan ganska snabbt lösa saken.

Det här får mig att fundera… hur är det med min uppkoppling mot Gud? Känns det inte som att även den kan hacka en del ibland? Kanske i båda riktningar? Jag upplever att Gud inte hör mina böner och jag kanske även mår dåligt över att jag inte ger Gud den tid och plats som han förtjänar. För några veckor sedan fick vi fira påsken till minne av Jesu död och uppståndelse. Det Jesus gjorde har säkerställt kontakten med Gud för all evighet, trots all min synd. Även om vi tycker att uppkopplingen känns svajig ibland så kan vi lita på att fibernätet är på plats och att kontakten finns där, bara vi vänder oss till Gud i tro och bekänner våra synder.

Kanske att du ändå upplever att bilden av Gud ofta är suddig och att ljudet hackar. Det kan vara svårt att förstå vad han säger och att fokusera på att läsa Bibeln. Ett problem kan absolut vara att vi har alldeles för mycket som pågår i våra liv, för många processer som tar upp tid och fokus från det som egentligen är det allra viktigaste.

Utmaning: Fundera över om det är något som du kan skala ner, eller stänga av, för att skapa mer tid och fokus för Gud. Kanske kan det också behövas någon form av omstart? Låt den här speciella våren och sommaren bli en chans att se över uppkopplingen mot Gud!

Mattias Ottestig